Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

Harrastukset

 Kuva: Janne Lehtinen

Roopen kanssa koulutus ja yhteinen tekeminen alkoi Pieni Koiruus kursseilla. Pian sen jälkeen liityimme Kivenlahden koirakerhoon, jossa kävimme Tokoagi ja näyttely kurssin. Pääsimme myös joka kesäiseen agilitytreeniryhmään, jota on kestänyt jo viidettä kesää.

Rosan kanssa kävin Kivenlahden koirakerhon pentu- ja näyttelykurssin. Kuin huomaamatta Rosa pääsi Roopen siivellä samaan Kivekon agilitytreeniryhmään.

Molemmat koirat ovat treenanneet agilitya kolmena talvena ATD-hallissa Konalassa sekä Agimestassa Juvanmalmilla pienen porukan kanssa.

TOKO:n saloihin syvennyimme Emmi Lavikan opastuksen avulla. Opetus oli niin hyvää ja mielenkiinto lajia kohtaan alkoi nousta aina vain korkeammalle ja sen parissa pienessä treeniporukassa jaksoin viettää kolme vuotta, saavuttamatta tuloksia. Tällä hetkellä TOKO on laitettu jäihin.

Rally-Tokon saloihin syvennyin Espanjanvesikoiraharrastajien kesäpäivillä 2011. Roope onnistui saamaan 99 pistettä ja Rosa 83 pistettä ensimmäisestä epävirallisesta möllikisasta, joten eiköhän tätäkin lajia voisi joskus kokeilla ihan tosissaan.

2011 vuoden uutuuslaji oli pallopaimennus. Koulutuksessa kävin Rosan kanssa Tiina Liljan koulussa ja itsenäisesti treenailin lajia molempien kanssa. Kurssi huipentui messarissa esiintymiseen Voittaja 2011 näyttelyn yhteydessä.

Kuvat: Emmi Lehtimäki


2012 uutuuslajina oli koirafrisbeen treenaaminen itsenäisesti sekä joitakin kertoja yhdessä muiden yhdistyksen jäsenten kanssa Masalan kentällä. Syksyn treenit päättyivät messukeskuksessa Voittaja näyttelyn lomassa pidettävään koirafrisbee esitykseen. Tarkoitus on jatkaa lajin parissa huvin vuoksi.

Vanhana lajina kokeilimme esiintymistä TV-kameroille, kun maikkari teki AVA:lle ohjelmaa Koiran elämästä. Esiinnyimme jaksossa "työkoirat" , lajina pallopaimennus.

Kuvat: Heidi Sihvo2013 menee omalla painollaan erilaisten TOKO, agi ja frisbeen parissa. Uutuutena on otettu iltatreenit free shaipingillä, mm. lusikan nostamista lattialta ja sen pudottamista ämpäriin. Sekä Roopen kanssa HTM koiratanssia.

2014 tulee täyskäännös lajeihin. Rosa alkaa osoittautua varsinaiseksi TOKO mestariksi, agia harrastetaan edelleen. Roopen kanssa tehdään sen rakastamaa noutoa ja HTM koiratanssia. Mun henkilökohtainen kynnyksen ylitys tuli HTM koiratanssista tehty artikkeli Spanieli lehteen.

Espanjanvesikoiraharrastajat ry