Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Rosa ja linnunnoutoa

Ihan extempore tuli eilen mahdollisuus lähteä kokeilemaan Rosan kanssa linnunnoutoa. Vähän mietin, että miten harjoitus mahtaa mennä, mutta päätin murehtivani asiaa sitten myöhemmin.

Treeni aloitettiin niin, että Rosa päästettiin katsomaan teerin siivillä teipattua dummya. Se haistoi sitä vähän ja alkoi kiinnostua sen jälkeen ihan muista asioista. Sitten muistin, että Rosan kanssa noutamisen opettelu pitää aloittaa vedestä. Rohkeasti heitin sen veteen ja annoin Rosalle hae -käskyn. Se haki sen välittömästi. Tätä harjoiteltiin ainakin sen kuusi kertaa. Sitten Rosa tauolle ja vuoroon tuli ensin Leevi ja sitten Lissu.

Toisella kierroksella Rosan kohdalla eka heitto tehtiin teerin siivillä, sitten siirryttiin kovempiin tavoitteisiin. Ensin heinäsorsaa ja sitten varista. Molempia se haki, eikä mitään ongelmia noudossa ollut. Ongelma oli ainoastaan luovuttamisessa, se kun halusi jättää linnun metrin päähän musta. Treenit oli niin loistavat, että päätettiin uusia se seuraavana päivänä.

Mikä on takuuvarma treenien nollaaminen? Tietenkin kameran ottaminen treeniin mukaan. Koska edellisellä kerralla kaikki oli sujunut niin hyvin, halusin ikuistaa tämän illan treenit. Virhe! Treenit kyllä alkoi hyvin, ensin sille heitettiin teerin siivillä päällystettyä dummya. Sitten varista...

"Tää on tosi kivaa puuhaa!" Sitten variksen noutamisen vuoro. "Ai mikä piti noutaa???"

 "Mä en kyl löydä sitä!"

 "Ei se ole täällä kalliollakaan!"

"Siis tätäkö sä tarkotit? Olisit heti sanonu!"

 "Alahan tulla kaveri..."

 " Kyllä elämässä on muutakin tekemistä, kuin raatoja raahata... 
Mitähän seuraavaksi...?"

Koska variksen noutaminen ei sujunut toivotulla tavalla, otettiin vielä pari onnistunutta hakua dummylla ja lopetettiin treeni siihen. Parempi näin. Ehkä harjoite onnistuu ensi kerralla...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti