Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Eläkeläisen velvollisuudet osa I

Agilityssa seura on vaihtunut Hiiden Haukkuihin ja tarkoituksena on ollut käydä siellä Rosan kanssa. Mutta kun juoksut on, niin ei voi liirailla, joten sijaiseksi lähtee melkein 9v vanha Roope. Vauhti on hidas, mutta muistinsopukoista vielä löytyy agilityn ihanuus. Mulla oli senkin edestä ongelmia, sillä kehon liikemuisti oli tässä muutaman vuoden aikana tyhjentynyt totaalisesti.

Putkeen meno on aina vaan hauskaa. Ei haittaa, vaikka väärästä poskesta menee sisään =)
Tässä on tarkoituksena mennä pituudelta vitosesteelle, mutta kuten huomaa, olen ohjannut Roopen esteelle väärältä puolelta. Näitä mokia tuli monta, eikä ihme, että goutsi sanoi koiran osaavan hyvin lajin, mutta ohjaajalla on pientä hakua lajin pariin...
Tässä alkaa näyttää hyvältä, meneekö ohjaus oikein....? Tarkoituksena niiston avulla saada koira vitosesteelle oikein ja siitä putkeen, joka on menosuuntaisesti edessä.
No ei tietenkään....!
Keinun opettelu on näiden vuosien varrella ollut vaihtelevaa. Jossain vaiheessa se oli varma este Roopella, mutta kun joitakin vuosia sitten keinun kontaktipinta irtosi ja putosi Roopen päähän ja kaatoi Roopen alas keinulta, on sen opettelu ollut haasteellista. Tässä yritetään opetella taktiikkaa, mitä Emmi aikoinaan opetti. Vauhdilla keinun toiseen päähän ja goutsi pidättelee keinun toista päätä, jotta se ei kolahtaisi niin kovasti ja esteestä muodostuisi miellyttävä kokemus. Vain yhden kerran Roopea pelotti niin, että hyppäsi keinun keskeltä pois. Muuten se meni oikein hyvin ja melkein tuloksia oli huomattavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti