Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Dummyn noutoa aamusella

Ostin viime joulun alla alennus myynneistä Sten Cristoffersonin kirjan Lintukoirat koulutus ja metsästys kirjan. Olen sitä sieltä täältä lukenut ja tänään vihdoin otin dummyt mukaan metsälenkille tehdäkseni muutaman harjoituksen kirjasta. Sikäli mikäli vielä metsässä ne muistaisin.

Harjoituksia oli tarkoitus tehdä kolme erilaista. Ensin niin, että minä kulkisin koirien takana ja jossain vaiheessa heittäisin dummyn pusikkoon ja kohta antaisin "etsi" käskyn. Toinen harjoite olisi jättää koirat odottamaan polulle ja veisin ne pusikkoon niin, että molemmat näkisi mun vievän dummyn piiloon. Kolmas harjoite piti olla niin, että jättäisin koirat polulle, veisin dummyt ylös korkean kallion päälle piiloon. Ei ihan rajalle, vaan vähän pidemmälle pusikkoon. Niin, että etsintä vaikeutuisi kunnolla.

Heti alkuun huomasin, että ongelmaksi oli tullut viime aikaiset pentu aikojen luoksetulo treenit. Nythän koirat kulkivat aivan mun lähellä, joten en voinut sitä salaa mihinkään piilottaa. Joten pakko oli mennä suoraan toiseen harjoitteeseen. Vuorotellen lähetin koirat piilottamalleni dummylle. Roope osoittautui nopeaksi etsijäksi ja Rosan haku alueen jäävän todella pieneksi. Sen itseluottamus ei vielä riittänyt pusikko etsintään. Mutta jo kolmannella kerralla Rosa oli rentoutunut ja haki Roopelle tarkoitetun dummyn matkan päästä, Roopelle jäi lähi etäisyydelle piilotettu dummy. Kalliolle en viitsinyt koiria lähettää, sillä siinä vaiheessa aloin jo itse olemaan poikki.

Vähän ennen metsästä poistumista sain kuin sainkin tilaisuuden piilottaa dummy pusikkoon niin, että koirat ei näe. Paikka osoittautui todella haasteelliseksi, sillä se sujahti puun alle, joka oli kolmen polun risteyksessä ja siitä oli varmasti kulkenut jos jonkinlainen kulkija. Tuoksuja varmasti löytyi enemmän kuin olisi tarvittu. Nyt kävikin niin, että Roope ei enää jaksanut hakualuetta laajentaa, vaan juoksi aivan pientä ympyrää lähettyvilläni ja Rosa oli jo niin vauhdissa, että hakualueen laajentaminen oli sille pikku juttu =). Dummy löytyi ja päästiin lähtemään kotiin.

Tämä treeni oli aivan mielettömän hauska ja päätin, että tästä lähin otan joka kerta dummyt mukaan metsään, kun sinne mennään aamulenkille.

 Rosan dummyn pitäminen päätyy yleensä siihen, että se heittää sen
 kaaressa ylöspäin ja sen jälkeen syöksyy päälle. Tilanne oli pakko lavastaa ;)


 Roopen  yläselän venytys harjoitus

Rosan tasapaino harjoitus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti