Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Hullun hauska päivä

Mitä kaikkea sitä saakaan aikaiseksi, kun aurinko paistaa ja ihmisen mieli menee sekaisin. Tähän kun vielä yhdistetään kellojen siirtäminen tunnilla eteenpäin, on "sekoaminen" valmista.

Aamulla pitkästä aikaa herätessäni huomasin, että päätä ei säre. Oli aikamoisen ihana tunne. Kahvin jälkeen lähdin koirien kanssa aamulenkille ja kun huomasin Roopen sekoavan vasta sataneesta lumesta, en voinut olla ottamatta palloa mukaan ja suunnistin koirapuistolle. Voi sitä iloa ja riemua, kun kilpaa juoksivat keskenään yrittäen saada palloa toiselta. Sitä oli mukava katsella ja sain siitä itsekin ihan erilailla energiaa päivään, kuin olisimme tehneet tylsän lenkin metsässä kapealla polulla kävellen. Välillä pallo sujahti lumen alle ja sitä olikin jo haasteellisempaa löytää. Ehkä kaikista onnistunein pallonetsintä oli Rosalla, joka löysi 5 cm lumen alle hautautuneen pallon. Siinä on selvästi etsijäkoiran vikaa =).

Agiharkkoihin tarkoitetun ratakartan olin jättänyt kiireissäni töihin, joten pakko oli tyytyminen viime viikon rataan. Viime viikolla olimme treenanneet radasta 10 ensimmäistä estettä ja silloin jätimme kontakti osuuden pois. Niitä harjoiteltiin vain yksittäisenä esteenä monta palkkaa kerralla antaen, jos koira sattui istumaan oikeaan kohtaan kontaktialueella. Joten tänään jätin 10 ensimmäistä estettä väliin ja siirryin suoraan kontaktiosuudelle. Oli aivan huisia huomata, kuinka vain yhden kerran kontaktihiomisen tunnin jälkeen koirat olivat ihan toisella tavalla mukana kontakteissa. Molemmat suorastaan kiisivät kontaktien päähän ja odottivat kiltisti sitä 10 namia, mitä oli luvassa.  Huisin hienot treenit!

Kotiin tullessani aurinko paistoi edelleen. Vaikka terassilla oli vain 5 astetta lämmintä, siitä huolimatta nappasin trimmerin esiin, painelin terassille kamoineni ja koirineni ja trimmasin molemmat. Olisiko kylmä sää ollut kiihdyttäjänä, mutta aikaa kului vain 1h 40 min. Ajallisesti kahden koiran trimmaaminen oli tällä kertaa oma henkilökohtainen ennätykseni.

Kaiken kaikkiaan elämäni paras koirasunnuntai =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti