Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Palkka kolmessa eri muodossa

Tylsän työpäivän lomassa on hyvä hieman muistella aikaisempaa Vappu Alatalon luentoa ja huomasin, että kotiläksyni oli tekemättä. Ehkä se johtui siitä, että ei vain ole ollut ideoita, miten listaa täydentäisi. Hetken mietittyäni huomasin, että kyllähän niitä joitakin palkkauskeinoja on ja oikeastaan aika innostaviakin. Yllätyksekseni huomasin, että molemmat koirat ovat palkattaviissa samoilla keinoilla. Mutta se läksy..., se  meni siis näin:

 Mikä on sen henkilökohtainen palkkauslistan arvojärjestys;
1. syötävä
2. esineet
3. toiminnot

Jokaista aihealuetta on oltava 5-10, jota koira tekee;
1. milloin ja missä vain toimii
2. useimmiten
3. ei milloinkaan, suurin surminkaan.

Jos ajatellaan ruokaa, niin ehdottomasti ykkösluokkaan kuuluvat; possunsydän, maksa, juusto ja rasvainen kana. Kakkosluokassa on ne, mitkä useimmiten on käytössä, eli lihapulla, nakit ja kanapullat. Kolmosessa ei montaa olekaan, teollisesti valmistetut pehmeät herkkunamit sekä ruokanappulat. Ne on tarkoitettu ihan vain lenkille, ei missään nimessä treenikentälle. Molemmat suorastaan nyrpistävät nenäänsä ja antavat ymmärtää, että voisin syödä ne itse.

Entäs esineet: ehdoton ykkönen on molemmilla tennispallo, jota oikeastaan käytänkin törkeän paljon enimmäkseen palkkaukseen. En halua sotkea sitä motivointiin, sillä sen saama kuumuus koirissa on juuri omiaan palkkaukseen. Kun taas narupallo toimii niin motivaattorina kuin palkkana. Palkkana silloin, jos emme tee mitään ylitsepääsemätöntä. Vetolelu on enemmänkin Roopen juttu eli luokassa yksi, kun taas Rosalla se kuuluu luokkaan kaksi. Rosa ei aikaisemmin ole ollut kiinnostunut vetämisestä eikä repimisestä, mutta kun sitä on nyt treenattu, niin se on alkanut kiinnostaa. Ostin jokin aika sitten loppuunmyynnistä sellaisen oranssisen koulutuspatukan ja ihme kyllä, se nousi heti ensi hetkestä luokkaan yksi. Samoin kävi vesinoutopatukalle. Mutta kun yritän tarjota kumisia tai vinkuvia leluja, ne joutavat luokkaan kolme. Niitä ei kannata edes harkita ottavansa mukaansa.

Toiminto; hmmm.... Tämä on jo vähän haasteellisempi. Molemmat koirat lähtis tietenkin mielellään jänisjahtiin, mutta ehkä se ei kuitenkaan käy. Sitä vastoin molemmat sekä minä rakastetaan hippaleikkiä ja uimista. Rauhallisimpina toimintoina meillä käy pelkästään remmin irti päästäminen sekä mun ympäri kulkeminen namin perässä. Kakkosluokkaan menee hierominen  ja kolmoseen kuuluu mun halaus, valitettavasti ;). Vaikka ihan joskus, ihan vahingossa voin saada Rosalta ihanan halin, joka on ehkä tarkoitettu mulle palkaksi hyvistä treeneistä =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti