Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

tiistai 20. elokuuta 2013

Taipparii ja vepeilyy Hartolassa

Monta, monta vuotta sitten etsin Rosalle vepetreeni seuraa, mutta mulle sanottiin, että "mieti vähän millä koiralla haluat treenata. Sen pitää jaksaa vetää venettä, missä on kaksi ihmistä". Siihen päättyi haave vepeilystä Rosan kanssa.

Tänä kesänä sain kuin sainkin mahdollisuuden osallistua Roopen kanssa vepeilyyn ja Rosan kanssa taippari treeneihin viikonlopun kestävän leirin aikana. Niinhän siinä kävi, että molemmat lajit jättivät paikkansa mun sydämeen ja siinä on tavoitetta ensi kesäksi. Rosan kanssa käydä taippareissa hyväksytysti ja Roopen kanssa päästä treenaamaan vepeä edes yhdeksi kesäksi.

Rosan kohdalla taippari harjoitukset menivät ihan hyvin. Sosiaalisuus testi meni hyvin, ei ongelmia vieraan ihmisen lähestyessä. Kani jäljellä se teki tarkkaa työtä eksymättä, eikä saanut sätkyä kohdatessaan pientä kuollutta kania. Haku osuudella Rosa kyllä tutki maastoa innokkaasti ja aina välillä haki sekä ohjeita että kannustusta multa. Ohjasin sitä sekä oikealle että vasemmalle, riippuen siitä, mistä suunnasta se tuli. Tarkoituksena on kuitenkin niin, että minä kuljen suoraan ja koira menisi tutkimaan maastoa siksakin omaisesti mun edellä. Hakumatkat Rosalla vaan olivat aika lyhyet, siihen saimme lääkkeeksi viedä tennareita piiloon metsään ja mennä yksin Rosan kanssa etsimään ne. Pikkuhiljaa sillä vahvistuisi itseluottamus reviirin tutkimiseen.

Riistapukin noudossa huomasin, että ei se mikään lempihomma ollut, mutta mitään vastaansanomatta se haki sen kolmesti. Ainut, että se jätti sen hieman kauemmaksi musta.


Roope kukoisti vepessä. Ensimmäisenä päivänä kaatosateessa treenasimme vain köyteen tutustumista ja sitten veneen hakua. Toisena päivänä jo alkoi tapahtua enemmän. Tehtävänä oli veneestä hyppääminen ja edessä olevan veneen kuljettaminen rantaan. Roopella ei ollut mitään ongelmia tehtävän suorittamisessa.


Toinen tehtävä oli hukkuvan ihmisen  pelastaminen. Roopen kohdalla kouluttaja päätti antaa enemmän haastetta ja oikein kunnolla läiskytteli vettä. Siitä huolimatta äijä pysyi coolina ja hoiti homman kotiin.

Mutta ensin harjoitellaan ihmisen luokse uimista ja sen hinaamista rantaan. Sitten vasta voi päästä veneeseen ja ryhtyä "tositoimeen".

On ne vaan molemmat niin ihquja koiria!

Tuhannet kiitokset Espanjanvesikoiraharrastusyhdistykselle leirin ja ohjelman järjestämisestä! Sekä isot kiitokset huippukouluttajista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti