Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Lusikkatreeni osa I, II, III ja IV ja lopuksi kiekkoa

Vappu puhui luennollaan free shaiping treenistä, jota kannattaisi tehdä vaikka joka ilta. Siinä meni hetki, kun mietin, että mitä minä alkaisin treenaamaan niiden kanssa. Okei, free sana tulee varmasti siitä, että kesken treenin voisi vaihtaa opetettavaa harjoitetta ja koiran aivojen tulisi raksuttaa, mitä milläkin hetkellä siltä halutaan. Mun mielikuvitus ei riitä niin monen harjoitteen keksimiseen, joten päätin keskittyä lusikan pudottamista ämpäriin. Siinä olisi ihan tarpeeksi meille. Harjoituksen alkaessa huomasin nopeasti, että olipa hyvä, että jätin naksuttimen pois. Koirien edistyminen oli mielettömän nopeaa, kun taas naksuttimella harjoitellessa en koe edistymistä kummankaan kanssa. Syynkin tajusin. En ole tarpeeksi nopea naksuttimen kanssa. Pelkkä namin heitto antaa paljon enemmän anteeksi virheitäni ja hitauttani.

Ensimmäisellä kerralla heittelin nameja siitä, että koirat pelkästään katsoivat lusikkaa, sitten haistoivat ja lopulta hampaat kolahtivat lusikkaan. Roope pääsi hieman pitemmälle tässä treenissä, se jopa nosti lusikan lattialta. Aikaa tähän meni 10 minuuttia kummaltakin.

Toisella kerralla aloitettiin treeni jälleen haistelemalla lusikkaa, jotta harjoite muistuisi mieleen. Roope aika nopeasti alkoi jälleen ottamaan lusikkaa suuhunsa ja vaivihkaa sain ämpärin siirrettyä sen leuan alle. Näin se ihan "vahingossa" tipahti ämpäriin. Rosan edistyminen oli hieman hitaampaa, sillä tällä kertaa päästiin lusikan nostamiseen lattialta 2 cm:n korkeuteen. Roopelta meni treeniin kolme minuuttia, Rosalta 10.

Kolmannella kerralla laitoin jo kolme lusikkaa lattialle ja Roope tiputti ne ämpäriin kolmesti. Rosa pääsi yhden lusikan nostamiseen lattialta kolmeen senttiin.

Neljännellä kerralla Roope tiputti kolme lusikkaa ämpäriin ilman, että siirtelin ämpäriä yhtään. Tämän jälkeen se tyhjensi ämpärin lusikan kerrallaan. Tämä tapahtui kahdesti ja sen jälkeen tuli väsy ja se unohti, mitä siltä halutaan. Rosan kanssa harjoite alkoi edistymään, kun aloin hokea sille "YES" nakin heiton yhteydessä. Nyt lusikka nousee jo 10 cm:iin. Tämä kuulostaa tosi hyvältä, koska olin jo ajatellut, että luovun harjoituksesta Rosan kanssa. Taidan vielä sinnikkäästi jatkaa treeniä sen kanssa =).

Koirafrisbee sivustolla käydään tällä hetkellä keskustelua, onko tassuilla sählääminen hyvä vai huono asia. Roopehan on aina ottanut kopit kiekoissa,, mutta Rosa on liian innokas keskittymään kopitteluun, joten se on aikamoista sähläämistä ja tassuilla huitomista ollut. Mutta tänään lusikkatreenin jälkeen otin kiekot esiin ja pidin niitä kädessä vyötärön korkeudella Rosan nenän edessä. Ensin sivuittain ja sitten vaakasuorassa asennossa. Yllätys, yllätys, Rosa keskittyi ja hienosti alkoi ottaa koppeja kädessä olevista kiekoista ja pudotti ne maahan, jotta voisi ottaa taas uuden kiekon. Roopelle tein saman treenin, mutta sen villakoira luonne heräsi ja se alkoi tarjoamaan takajaloilla kävelyä kiekolle. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti