Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Pienet ongelmat, isot neuvot.

Kun treenit alkaa mennä aina vain paremmin ja paremmin, niin sitä herkästi alkaa pohtimaan virheitä ja miten niistä pääsisi eroon. Tokoilukin maistuu nykyään, joten pakkohan sitä oli fb:n kautta kysyä neuvoa viisaammilta. Mieltäni nimittäin jäi kaivertamaan liikkeiden välinen palkkaus. Kisassahan ei voi missään nimessä palkita lelulla tai namilla. Kaikki liikkeet pitäisi vetää putkeen ja samalla toivoa, että koiran motivaatio pysyisi yllä. Muistan lukeneeni monia vuosia sitten tokon sääntöjä ja siinä olisi ehdottomasti kielletty koiran palkkaaminen innostavalla äänen sävyllä ja riehumisella. Asiaa en ole tänä päivänä tarkistanut, vaan ajattelin suorilta kääntyä heidän puoleen, jotka jo hallitsevat tilanteen.

Neuvoksi sain muutaman vinkin. Kuitenkin pääasia treeneissä olisi se, että pelkästään liikkeiden välisiä siirtymiä tulisi myös treenata. Kun liike on suoritettu, on hyvä hihkaista iloisesti WAU! ja levittää hieman käsiään avoimeen asentoon. Sitten tähän tulisi Vapun antama neuvo, kuiskaamalla ohjeita koiralle seuraavasta liikkeestä ja sen jälkeen tulisi tehdä  ihan pieni harjoite ja jälleen palkita iloisesti oman kehon avulla. Tämä siis olisi tämän viikon läksy.

Rosan kanssa agi etenee. Eilen illalla oli valssaus harjoitteita. Meidän vuoro oli ekana ja jo heti kun päästin Rosan irti tajusin, että sillä on virtaa ihan liikaa. Se iloisesti loikki pitkin kenttää ja kävi vielä A:llakin kääntymässä, ennenkuin sain sen ensimmäisen esteen taakse. Eka startti meni poskelleen, kun sitä virtaa oli, eikä malttia ollut riittävästi paikalla pysymiseen. Toinen startti jo onnistui ja vauhti oli aivan liian kova mun hallittavaksi. Lähes tulkoon koko rata meni poskelleen, kun kunto ei yksinkertaisesti riittänyt niin pitkiin ratapätkiin ja olin aina myöhässä. Vaikka kaverit kannustivat ja kuinka huusivat reunalta, että "JUOKSE!" Videolta kun jälkikäteen katselin suoritusta, oli häpeä suuri. Viidennen katselukerran jälkeen tajusin, että mulla on todella epävarma olo omassa startissa, kestääkö selkä pyrähdyksen sekä jaloissa oli selvää haparointia. Ei kai sitä auta muu, kuin yrittää treenata omiakin startteja.

Näillä mennään tämä viikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti