Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Remonttia ja uintia

Tuleva vilkas viikko lähtikin käyntiin jo juhannus aattona. Päivä kului sukulaisten kanssa syödessä ja pelatessa mölkkyä, yö huipentui 3,5 tunnin kävelyyn Matinkylästä kotiin. Seuraavana aamuna alkoi armoton remontoiminen ilta yhdeksään asti. Roope miehiseen tyyliin otti erittäin lungisti remontin. Se vain makoili sohvalla odottaen, että ruoka-aika tulisi. Rosa taas käveli koko päivän jaloissa ja piti vahtia, mitä talossa tapahtuu. Siinä sai monesti katsella eteen ja taakse, että ei vain vahingossa kävelisi Rosan päältä. Lopputuloksena Roope pysyi mustana, Rosa taas sai kivat valkoiset vauhtiviivat kylkeensä maalista.

Tänään päästiin Outin kanssa Hyvinkäälle koirauimalaan. Edellisellä kerralla Roope tyytyi vain juoksentelemaan altaan reunoilla dummy suussa, eikä suostunut veteen, kun taas Rosa ui koko sielunsa edestä. Niin alkoi myös tämä reissu. Roope juoksenteli innoissaan altaan reunoja pitkin, mutta Rosa oli heti juonessa mukana ja hyppäsi altaaseen ensimmäisen dummyn sinne lennettyä.

Jossain vaiheessa kyllästyin siihen, kun Rosan hakiessa dummyn altaasta, Roope oli sitä vastassa ja pölli sen siltä. Otin dummyn käteen ja houkuttelin sen avulla Roopen altaan veteenmeno rampille. Ensin Roope hieman vikisi, sitten varovasti käveli alas ramppia ja lopulta hyppäsi veteen ja vasta sitten viskasin sille dummyn. Näin tapahtui muutaman kerran, ennenkuin Roope rentoutui ja alkoi juosta pitkin ramppia veteen ilman minkäänlaista vikinää. Puolen tunnin aikana Roope meni jopa kaksi kertaa veteen ilman, että sille heitettiin dummya. Niin innostunut se lopulta oli. Rosalla ei vaikeuksia veteen menemisestä ollut, se kun rakastaa uimista missä vain ja milloin vain. Se juoksi altaaseen ramppia pitkin, hyppi reunoilta mahalentoja veteen yms. En enää aikoihin ole treenannut Rosan kanssa dummyn noutamista kuivalla maalla, koska se yksinkertaisesti ei ole suostunut ottamaan sitä suuhunsa. Siksi onkin niin huvittavaa, että sen noutaminen vedestä tuntuu Rosalle olevan maailman ihanin laji  =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti