Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

lauantai 4. elokuuta 2012

Agi pläjäys ala Emmi, osa I

Aivan mielettömän ihana päivä takana ja tämä oli onneksi ensimmäinen kahdesta päivästä. Kivekon järjestämä agiviikonloppu Emmi Lavikan oppilaana oli juuri sitä, mitä olinkin kuvitellut. Paljon asiaa, paljon kannustusta ja paljon hyviä neuvoja.

Emmin tämän päiväisen tärkein sanoma oli ehdottomasti molemmin puolisen luottamuksen säilyttäminen. Koiran on pystyttävä luottamaan ohjaajaansa ja ohjaajan on pystyttävä luottamaan koiraansa, jotta yhteinen tekeminen onnistuisi ja vältyttäisiin virheiltä. Tämän päivän aikana huomasin, että Roopella ja minulla luottamus on lähellä nollaa. En ole koskaan varma, että se tulisi ja tekisi niin kuin sanon, eikä Roope ole ihan varma, mitä haluan hänen tekevän. Omat liikkeeni muistuttivat lähinnä hidastettua elokuvaa ja sainkin huomautukseksi jossain vaiheessa, että lompsuttelen radalla. Rosan kanssa kaikki oli toisin. Suorastaan nautin tunteesta olla Rosan kanssa radalla, tiesin, mitä se tekisi ja minne se menisi ja juoksin elämäni juoksun pitkin rataa tietäen, että Rosa tekee juuri niinkuin sanon sille.

Toinen uusi asia esteiden välisen matkan mittaaminen. Tapoja on kolme, joista mieleeni jäi vain yksi. Tilanne oli siis se, että putken jälkeen tehtiin takanakierto ja siitä piti jatkaa matkaa toiselle putkelle. Tietenkin meinasin ohjata tyylikkäästi takanakierron yhdistettynä valssiin jne..., mutta ohjaus menikin pakkovalssin avulla hypylle ja siitä putkeen. Koira teki S muotoisen kuvion, kun taas omat aivoni sanoivat koiran kulkusuunnan olevan O muotoinen. Eli jos olisin tehnyt O muotoisen ohjauksen, olisi välimatkaa esteiden väliin tullut 8m, mutta S muotoisessa ohjauksessa välimatka oli vain 7,5m. Puolimetriä ei ole paljon, mutta koiran askelissa se on ja kisoissa tämä saattaa tiputtaa jopa 20 sijaa alaspäin.  

Nämä olivat vain murto-osia saamastani opista, muita en muista. Yleensä mulla on kynä ja paperia aina mukana ja kirjoitan kaiken mahdollisen ylös, mutta jostain syystä tänään aivot halusivat keskittyä vain tekemiseen, ei opiskeluun. Huomenna on luvassa kontaktit ja joitakin ohjauskuvioita. Toivoa sopii, että pysyn paremmin hereillä kuin tänään ja saisin lippaaseeni hyviä neuvoja, joita joskus voisin hyödyntää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti