Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

perjantai 3. elokuuta 2012

Uintia ja kolarointia

Hiljaisuus treenit ovat tuottaneet tulosta. Vihdoin olen sisäistänyt sen, että kun toivon koirien suoriutuvat jostain tehtävästä, on mun oltava ihan hiljaa ja annettava koirien tehdä rauhassa työtään. Tänä aamuna koirat yllättivät mut täysin toimintakyvyllään.

Aamulla tavanomaisesti vein koirat uimaan läheiselle rannalle. Mutta kun ranta oli varattuna mummoille, oli mun pakko viedä koirat viereiselle rannalle, joka on kanoottikerhon käytössä. Viimeksi siellä ollessamme Rosa jumittui kaislikkoon ja mun oli pakko uida pelastamaan se. Vesi oli silloin kylmää ja päätin, että en enää ikinä mene siihen rantaan, vaan yritän ehtiä ihmisten puolelle ennen aamu-uinnille tulevia mummoja. Tähän asti meidän aikataulut ovatkin stemmanneet, vaan ei tänään.

Laiturille päästyämme koirat sekosi ja juoksivat maalla ympyrää siirtyen sen jälkeen laiturille juoksemaan edes takaisin niin kauan, kunnes pallo sinkoisi veteen. Mistään hukkumispelosta ei ollut kummallakaan tietoa. Taisin olla ainut, jolla oli pelko tämän reissun sujuvuudesta. Sitten vain pallo heittimeen ja tähtäys eteenpäin.... Mistään ei kuulunut minkäänlaista ääntä, ei loiskintaa, ei pallon osumista maahan, ei mitään. Mutta palloa ei enää heittimessä ollut. Mulla ei ollut minkäänlaista käsitystä, mihin pallo olisi voinut lentää, saati missä vaiheessa se oli lentoon lähtenyt. Koirat hölmistyneenä katseli ensin mua, sitten heitintä ja sen jälkeen Rosa hyppäsi veteen.


 Pienen etsinnän jälkeen Rosa palasi rantaan ja etsi palloa maista. Kohta Roope nosti nokkansa ilmaan ja hetken haisteli ilmaa nenä heiluen. Sitten se hyppäsi veteen ja paineli kaislikkoon.
 Koska Roope hyppäsi veteen, hyppäsi Rosakin. Uinnin selvä haasteellisuus on tiheä kaislikko, mutta myös tarve uida kylki kyljessä kiinni. Kolarit ovat silloin väistämättömiä.

 Mutta kun aikansa etsii, niin pallo löytyy. Sitä en tiedä, oliko se sama pallo, minkä aamulla otin mukaani, vai aikaisemmin hävinnyt pallo. Eikä sillä ole väliä, kunhan leikki jatkuu =)
Vaikka kuinka yritin saada koiristä hyppykuvaa, oli tulos aina tämänkaltainen. Ne vain ovat niin nopeita... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti