Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

keskiviikko 29. elokuuta 2012

Kiertoa ja rollareita

Piiiitkästä aikaa eilen käväisin koirafrisbee treeneissä hakemassa muutamaa neuvoa. Olen kotikentällä kiekko treeneissä jäänyt paikoilleni junnaamaan ja ehkä siksi oli välillä mukavaa kokeilla mejää, agii ja hakua espanjanvesikoirien harrastuspäivillä. Töissä kuitenkin muistan sen alkupeäisen tavoitteeni tälle syksylle, sillä olen tulostanut kuvan Puolassa pidettyjen koirafrisbeen MM kisojen pokaaleista, jotta muistaisin alkuperäisin tavoitteeni tälle syksylle. Niinpä oli jo korkea aika ottaa itseään niskasta kiinni ja palata tähän ihanaan lajiin.

Roopen kanssa olen siinä vaiheessa, että se osaa hienosti ottaa kiekon suuhun, kun pidän sitä kädessäni itse seisoen. Se osaa loistavasti ponnistaa takatassuillaan ja tulla takaisin maan pinnalle kevyesti etutassut joustaen. Ongelmana on ollut kiekosta luopuminen. Kun Roopelle heittää kiekkoa, se tuo sen mulle ihan mun eteen, mutta kiekko jää edelleen lerputtamaan Roopen huulien väliin. Neuvoksi sain, että "heitä rollari palkaksi toisella kiekolla". Ei auttanut. Toinen neuvo, "tarjoa namia, niin varmasti kiekko putoo". No, yksistään namin antaminen hieman auttoi, mutta kun namin jälkeen heitin vielä rollarin palkaksi, alkoi kiekon tiputtamisen tahti pelittää. Tätä harjoitellaan... =)

Rosa ei edelleenkään ota kiekkoa, vaikka sitä sille tarjoan käsi suorana tai kierona. Se vain hieman hyppää ja tökkää kiekkoa. Mutta loistavasti lähtee juoksemaan rollareiden perään. No, neuvo tähän oli, että "heiluta kiekkoa edestakaisin kiekko tasaisena". Heilutin, ja kappas vain, Rosan hampaat kolahti välittömästi kiekkoon. Palkaksi lähti rollari. Mikä kaikista ihaninta, Rosa palkkautuu kiekosta, sille ei tarvitse tyrkyttää nakkeja joka välissä, vaan voi keskittyä pelkästään tekemiseen. =)

Voi sitä ilon ja onnen määrää, mikä loistaa koirien kasvoilla, kun ajellaan Masalan kentälle tai kun kiekot otetaan esille kassista ja sitä hämmennyksen ilmettä, kun kiekot pannaan takaisin kassiin. "Joko tämä loppui????" Tai kun menen kentälle Roopen kanssa, se tekee elämänsä parhaimmat toko seuraamiset ja Rosa pomppii innoissaan kuin kenguru hamuten samalla kiekkoa kädestäni. Tämä laji on selvästi ykkönen koirien mielestä, miksi siis edelleen haikailen agin perään???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti