Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

lauantai 13. lokakuuta 2012

Häiriöitä Rosalle

Niinhän siinä taas kävi, et unohdin ohituksissa antaa Roopelle kaiken huomioni jo muutaman päivän jälkeen, kun kerran molemmat menivät niin hienosti kaikkien koirien ohi. Kunnes taas tajusin, että olemme palanneet alkuperäiseen toimintaan ja komennan Rosaa ohituksissa, enkä huomioi ollenkaan Roopea. Joten tein tänään tarkoituksella pidemmän remmilenkin, missä tiesin olevan paljon koiria ja harjoittelisimme oikein urakalla oikeanlaista ohittamista.

Heti ensimmäinen haaste saatiin 100 m:n päästä kotoa, kun alueella liikkuva mies sähköisellä pyörätuolilla tuli vastaan agressiivisen koiransa kanssa. Rosa otti tapansa mukaan jalat alleen ja alkoi raivoisasti haukkua ja hyppiä koirakkoa päin. Mun ensimmäinen reaktio oli vetää Rosaa remmistä ja komentaa sitä olemaan hiljaa. Sitten jostain syystä vilkaisin Roopea ja muistin samassa, et eihän mun Rosaa pitänyt huomioida. Niinpä vain vetäsin Rosan lähelleni ja aloin syöttää Roopelle namia ja kehuin sitä valtavasti hienosta käytöksestä. Pikku hiljaa Rosa hiljeni ja jämähti istumaan, katsekontakti kuitenkin koirakossa. Kun kerran molemmat olivat rauhallisia, päätti mies pysähtyä ja jäädä turisemaan joutavia. "Perkele" - mietin itsekseni, ja pyysin häntä jatkamaan matkaa samalla Roopelle namia tunkien. "Ei tässä mitään" -tuumasi mies. "Tuleeks noi juttuun keskenään, kun toi toinen on agressiivinen. Onko ne poikia vai tyttöjä? Ai, poika on tuo musta..." Tämän jälkeen lähtivät ja me pääsimme jatkamaan matkaa. Kehuin aivan valtavasti Roopea sen hienosta käytöksestä, Rosan jätin huomiotta.

Vähän ajan päästä alkoi tulla enemmän ja enemmän koiria vastaan, mutta enää Rosa ei ollut moksiskaan niistä. Se käveli Roopen vieressä ja oli kuin vastaantulijat olisivat ilmaa. Mutta ei se ottanut kontaktia muhunkaan, vaikka Roope sai jokaisella ohituksella kasan namia. Vasta lenkin lopussa Rosa tuli vapaaehtoisesti hakemaan namia, kun tiesi käyttäytyneensä nätisti.

Tää toimii... =)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti