Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

maanantai 1. syyskuuta 2014

Rullan hapuilua ja kontaktikoroketta leirillä

Kouluttajat:
Haku, Jari Parkkisenniemi
Agility, Julia Kärnä
Kuvat: Minna Koivisto (haku), Kirsi Smeds (agility)

Espanjanvesikoiraharrastajien järjestämä leiri tuli ja meni. Kaksi todella aktiivista päivää tuli vietettyä mahtavien tyyppien ja kouluttajien parissa. Koulutus tarjonnasta olin valinnut Roopelle haun ja Rosalle agilityn.

Vaikka Roopella ei haku kertoja ole kovin montaa takana, on meno kuitenkin kuin monella muulla jo pitkään harrastaneella. Aluksi kuitenkin meidän tuli näyttää goutsille, että Roope osaa jo rullan noutamisen ihmisen läheltä ja tuoda sen minulle. Siihen meni oikeastaan ensimmäinen päivä. Mutta kun toisena päivänä yritettiin saada Roope ottamaan rulla suuhunsa, joka roikkuikin sen pannasta, ei se sitä hiffannut. Siispä jäätiin vielä sille tasolle, että Roope ottaa maasta rullan. Mutta nyt sitä ei enää asetettu löydettävän eteen, vaan se saattoi olla esimerkiksi vieressä. Tämä rullan löytyminen mistä vain löydettävän läheisyydestä tuli meille läksyksi, samoin kuin rullan ottaminen suuhun, kun se roikkuu pannassa.
Itselleni käärme pelkoisena oli aikamoinen kokemus istuskella vieraassa metsässä ihan hiljaa toivoen, että yhtään käärmettä ei tulisi kohdalle. Välillä piti ihan meditoida, jotta paniikki ei iskisi ja hermot pysyisi kasassa. 


Rosalle oli valittuna agility. Ensimmäisenä päivänä oli rataharjoittelua ja edelleen mulla on vaikeuksia hivuttautua rohkeasti aivan aisojen läheisyyteen. Hosun valtavasti ja tästä syystä mun ohjaus on epätarkkaa ja Rosa joutuu tekemään toooooodella pitkiä kurveja, jotta se saisi kehonsa kulkemaan mun ohjauksen tahdissa. Tätä ohjaustekniikkaa leikkisästi naureskeltiin retroksi, sillä tämän kaltaista ohjausmenetelmää käytettiin -90 luvulla. Ei enää.

Toisena päivänä harjoiteltiin kontakteja erillisen kontakti korokkeen kanssa. Goutsi ei missään nimessä suostunut meille kenellekään kouluttamaan juoksu kontakteja, vaikka niin olin toivonut, mutta 2on 2off kontakteja päästiin hiomaan oikein kädestä pitäen. Vaikka kontaktikoroke olisikin helppo tehdä itse, päätin ostaa sen itselleni edulliseen hintaan ja harjoitella lisää kotona olohuoneessa. Tavoitteena olisi saada parissa viikossa opetettua molemmille kontaktit oikein. Vaikka lajin parissa Roope ei enää treenaakaan, on harjoite kuitenkin hyvää lihashallinta treeniä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti