Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

torstai 25. syyskuuta 2014

Villasukkaa ja muutakin pientä piilossa

Eilen tuli korkattua uusi laji, esineruutu. Mitään mielikuvaa lajista mulla ei ollut, paitsi se, että pienellä alueella tulisi olla erilaisia esineitä piilotettuna. Minä heivasin repun pohjalle vanhan kännykän, joka muistuttaisi metallista, lemmikin ensiapulaukun, muovisen kulhon ja ikivanhan parittoman villasukan. Sitten reppu selkään ja treffeille goutsin kanssa.

Treenit tapahtui meidän lähimetsässä, jossa ensin tallottiin 20 x 20m alue ja sen jälkeen käytiin toimintasuunnitelma läpi. Kuinka lajia treenataan ja minkälaisia kokeet on. Sitten Aava kehiin näyttämään, miten lajia harrastetaan. Minä vein Aavalle lelun piiloon ja energia hepulin purkautumisen jälkeen lelu löytyi. Sitten piilotettiin toinen ja hetken päästä kolmas. Sen jälkeen oli Roopen vuoro.

Roopella aloitettiin noutaminen villasukasta. Se löysi sen heti. Toisen kerran villasukka piiloon ja taas se löysi sen heti. Sitten laitettiin villasukka ja ensiapulaukku piiloon. Jälleen tavarat löytyivät heti. Tämän jälkeen päätettiin nostaa panosta suorilta neljään esineeseen. Nyt mukana oli myös lelurengas ja muovinen kulho. Muovisen kulhon ohi Roope juoksikin neljännelle lelulle, sitten kolmannelle ja sitten toiselle. Vaan muovista kulhoa se ei havainnut, vaikka sen ohi juoksi monestikin. Päätettiin sitten vaihtaa se lelurenkaaseen. Ja taas meni heti nappiin. Syy, miksi muovista lelua ei löydy helpolla, on kuulemma muovin hajuttomuus. Tätä siis treenaamme jatkossa muuten vain kotona.

Rosa pääsi myös kehiin, mutta virtaa sillä oli enemmän kuin laki sallii. Se tuli huomattua, kun lähetin sen etsimään villasukkaa. Rosa meni ensin hienosti villasukalle, haisteli sitä ja sitten lähti juoksentelemaan pitkin maita ja mantuja ja lopulta palasi mun luokse takaisin. Uusi lähetys ja rundi uudelleen. Rosan kohdalla oli siis pakko tehdä suunnitelman muutos ja päätettiin näyttää Rosalle, mitä maastoon on piilotettu. Ja kas, nyt Rosa älysi, mitä pitää tehdä. Tämän jälkeen se haki sukan kolmesti.

Toisella kierroksella Roopelle laitettiin suorilta neljä erilaista esinettä maastoon, joista kolme se löysi heti. Tämän jälkeen alkoi väsymys painaa ja sen oli ihan pakko tehdä juoksukierros maastossa, jotta hermot tasaantuisi ja muistiin palautuisi, mitä oli tekemässä. Rosalle piilotettiin jälleen vain villasukka, jonka se löysi heti ja siitä mega suuret ilot pystyyn.

Tämä oli kyllä tosi hauska kokemus ja seuraavat treenitkin on jo sovittu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti