Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

torstai 29. heinäkuuta 2010

Match Show 28.7.2010

Tavattiin Susan ja Leevin kanssa viime maanantaina koirapuistossa ja päätettiin extempore, että lähdetään tulevana keskiviikkona Koneen kentälle Match Showhun. Susa lähtisi Leevin ja minä Roopen kanssa. Ei muuta kuin tuumasta toimeen ja niin tehtiin treffit Susan autolle keskiviikkona klo 18.

Keskiviikko aamuna päätin, että mitään paineita en ota. Siksi olikin mukava viettää aamupäivä Vasikkasaaressa aurinkoa palvoen hyvässä seurassa. Roopen kanssa tekeminen on ollut aina mukavaa, mutta kisatilanteissa tekeminen ei enää ole mukavaa. Roope on ihan omissa maailmoissaan ja tuoksuja liian paljon pienen koiran hallittavissa. On se kisa ollut sitten TOKO- tai epävirallinen näyttely, niin nenä on aina ollut kiinni maassa.

Monirotuisiin oli kaiken kaikkiaan ilmoittautunut noin parikymmentä ja meidän vuoro oli 17:a. Muissa kehissä toiminta alkoi aikataulun mukaisesti klo 18.45, mutta meidän kehä ammotti tyhjyyttään. Juuri kun nousin paikoiltani kysyäkseni, että onko meidät unohdettu, niin tuomari sekä toimitsija kävelivät vastaan ja keskustelivat järjestyksestä ja joku mainitsi, "että sano, että monirotuiset aloittaa". Jaaha, nyt näyttely siis alkaa, noin 20 min myöhässä.

Esittelykierros oli hyvin nopea. Ensin kaksi koiraa seisoi peräkkäin, tuomari tutustui molempiin koiriin ja sitten yksi kierros kehäjuoksua peräkkäin. Taas seistiin ja tuomari jakoi koirat toisen punaisiin (joka on parempi) ja toisen sinisiin.
Meidän pariksi tuli meitä hienompi koira, joten Roope sai sinisen nauhan. Kun kaikki koirat oli arvosteltu, kutsuttiin kaikki sinisen saaneet kehään seisomaan ja tuomari valitsi neljä parasta. Ensin neljäs sija, sitten kolmas ja toinen. Kun toinen sija oli valittu, alkoi mulla pieni kiukku nousta, koska minun mielestäni Roope oli 100 kertaa parempi, kuin neljänneksi tullut. Onneksi kiukku ei ehtinyt nousta korkealle, kun huomasin tuomarin katsovan mun shortsien lahkeessa ollutta numerolappua. "Ja numero 417 sijoittuu ensimmäiseksi", sanoi tuomari. Noin nanosekunnissa kiukku vaihtui iloksi ja menimme ensimmäisen sijan saaneen palkintokasan paikalle. Meistä otettiin paljon kuvia ja kovasti onniteltiin. Tämän jälkeen tuomari kehotti odottamaan BIS kierrosta.

Tulihan sen BIS kierroksenkin aika. Sattui vain niin, että punaisten ykköseksi oli sijoittunut samainen koira, jolle me jo olimme hävinneet parikierroksen aikana ja niin kävi nytkin. Lopullinen sijoitus oli Best In Show 2. Voi mahoton, miten ylpeä olin omasta koirastani. Kerrankin sain menestystä ja mammonaa myös Roopen kanssa.


8 euron osallistumismaksu poiki meille palkintona Golden Eagle ruokaa 3kg sekä 7,5kg, Johanna Oraksen suunnittelema seinälautanen, Viking Linen lahjakortti Helsinki - Tukholma - Helsinki risteily, palkintopokaali, muovinen koiranruokakuppi sekä kaksi ruusuketta.

Sillä aikaa kun minä ja Roope olimme näyttelyssä, Rosa oli Meerin hellässä hoivassa kyläilemässä ja tutustumassa teletappiin, jonka nimi on Claudia.Ja vielä lopuksi tänä aamuna otettu palkintokuva.

2 kommenttia:

 1. No voi mahoton, mehän käveltiinkin tuonne mätsäriin melkeen rinnakkain.. Katoin vaan, että jaa, eipä taida olla perro vaan labradoodle. Että olikin sitten Roope.. ei tainnu ees käydä pienessä mielessä, tai jos kävikin niin luikki sieltä nopsaan pois..

  Onnea komistukselle :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Anna!

  Kyllä mä taisin nähdä teidät. Katoin, että perrohan siinä on, mutta ihmistä en yhdistänyt kehenkään. Ajattelin ensin, että omistaja saattaisi olla Gotcha koiran omistaja, minkä olen tavannut kerran viime toukokuussa Tuomarinkartanon näyttelyssä. En kuitenkaan kehdannut kysyä, että kukas sinä olet. Roopen kanssa liikkuessa ihmiset eivät välttämättä tunnista mua, jos ei Rosa ole mukana;).

  Kati

  VastaaPoista