Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

lauantai 22. tammikuuta 2011

Ekalta luokalta tokalle ja paluu eskariin

Kaikkea ollaan kokeiltu, mutta mitään ei osata. Se tuli jälleen todistettua tänään. Myönnän, kaikki on itsestäni kiinni. Pitäisi joka päivä treenata eikä vain odottaa sitä sopivaa hetkeä. Sitähän ei tule koskaan. On kuitenkin yksi laji, missä Roope on edennyt ekalta luokalta tokalle. Dummyn nouto! Dummya emme ole harjoitelleet montaa kertaa viimeisen puolen vuoden aikana. Ja kun harjoittelimme, ei meidän ahtaat neliöt antaneet myöten treenien laajentamiseen. Niinpä tyydyin sen muutaman kerran aikana treenaamaan pelkkää sivulle tuloa dummy suussa. Tässä lajissa Rosa on vielä eskari asteella. Se ottaa dummyn hampaiden väliin ja välittömästi irrottaa otteensa. Jos luulen sen oikeasti ottavan dummyn hampaiden väliin ja irrotan käteni, niin Rosa heittää dummyn ilmaan ja on NIIN tyytyväinen suoritukseensa. Olen Rosan suhteen tässä lajissa menettänyt toivoni.

Muutama päivä sitten treenasin Roopen kanssa ulkona dummya ja nouto tapahtui täyden kympin arvoisesti. Roope otti dummyn kädestäni käskystä, tuli sivulle ja luovutti sen käteeni käskystä. Roope haki dummyn heittoetäisyydeltä ja toi sen taas hienosti luokseni. Nouto sujui niin hyvin, että päätin heittää dummyn lumikinoksen taakse ja haetuttaa se sieltä. Kolmen heiton aikana edistys noutoon oli täydellinen. Ekan heiton jälkeen Roope teki lällätys kierroksen ja vasta sitten tuli sivulle. Tokan heiton jälkeen Roope otti Leeviä kohti katsekontaktia ja vasta sitten tuli luokseni. Kolmannen heiton jälkeen sivulle tulo oli täydellinen. Oli aika suunnitella seuraavaa tasoa, siiven kanssa.

Susan ohjeiden mukaisesti sidoin linnun siiven dummyyn kiinni narulla, pujotin sukan siihen päälle ja vielä teippiä ympärille, ettei Roope alkaisi pureskelemaan dummya. Olisihan  tarkoitus jonain päivänä saada lintu ehjänä perille asti ;).

Aamu alkoi rauhallisella metsälenkillä tutussa seurassa Leevin ja Susan kanssa.

 "Maata näkyvissä" -hihkasi Susa innoissaan. Luuli varmaan, että kevät tulee ;).Iltapäivällä ennen kokoontumista treeniporukalla läheisen koulun parkkipaikalle, tutustutin koirulit kotona siivelliseen dummyyn. Annoin niiden haistella sitä rauhassa. Kumpikaan ei sitä suuhunsa ottanut, vaikka mielenkiintoiselta paketilta se vaikutti.
Jotta koirat hieman lämpenisi ja treenitaso nousisi, aloitin treenit agin eteenlähetys harjoituksella. Olin laittanut neljälle eri lautaselle lihapulla palasen. Tarkoituksena oli eteenlähettää koira lautaselta toiselle, mutta poskelleen meni se harjoitus. Niin Roope kuin Rosakin meni ihan omia polkujaan hakemaan namit. Vasta kotona tajusin, että munhan olisi pitänyt seistä keskellä treenialuetta, eikä eteenlähettää niitä kaukaa treenialueen ulkopuolelta. Näin ollen itse jäin koiran taakse eikä ne luonnollisestikaan voineet seurata haparaointiani, jota agi nimellä kutsutaan ohjaamiseksi. No, meinaan vielä kokeilla treeniä uudelleen, mutta toisella tavalla.

Roopen kanssa dummy treeni aloitettiin niin, että Susa toi sitä aina lähemmäksi ja lähemmäksi. Roope ei saanut missään nimessä lähteä sitä katsomaan, vaan piti ottaa muhun katsekontaktia. Treeni meni hyvin lukuunottamatta kohtaa, jossa dummy oli lähes nenän alla. Silloin ei enää Roopen pokka kestänyt, vaan otti askeleen kohti dummya. Salamana Susa otti dummyn ja vei sen kauemmaksi. Roopen tultua taas sivulleni, Susa toi dummyn Roopen lähelle ja alkoi viemään sitä houkuttelevasti poispäin. Roope ei liikahtanutkaan, vaikka jännitystaso oli huippulukemissa. Oli aikaa ottaa seuraava askel, dummyn haku. Ota -komennon jälkeen Roope alkoi pureskelemaan pakettia ja siihen loppui se harjoitus. Tämän harjoituksen siis siirrämme takaisin sisälle.

Rosa on edelleen treenatessa liian innostunut, eikä keskittymiskykyä ole juuri ollenkaan. Jopa sivulle tulo oli liian vaikeaa. Se vain tarjosi maahanmenoa, käsien haistelemista ja sivuttain sivulle tuloa. Dummysta se ei ollut kiinnostunut ollenkaan. Olenkin päättänyt, että Rosan kohdalla TOKO pannaan jäihin ja siirrymme takaisin eskariin, arkitottiksen pariin. Sitä saamme treenailla verivihollisen kanssa.

Ehkä..., ehkä jonain päivänä Rosa pääsee takaisin ekalle luokalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti