Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Paukkuarasta paukkuvarmaksi

Viimeiset kolme uuden vuoden aattoa on mennyt siihen, että ollaan Rosan lähellä ja yritetään viestittää olemassa olollamme maailman olevan turvallinen paikka paukuista huolimatta. Joka kerta päätän, että nyt kyllä hankin sen lasten paukkupyssyn ja totutan Rosan paukkuvaan ääneen. Yhtä monta kertaa olen suunnitelmat unohtanut. Hävettää oikein myöntää.

Eilen illalla iltalenkillä ollessamme, joku onneton luupää meni ja paukutti jossain kauempana raketin. Prkl, kirosin oikein ääneen. Rosa meni ihan kipsiin ja loppulenkin ajan sillä oli häntä koipien välissä ja se vilkuili ympärilleen varmana siitä, että jotain tuhoisaa tapahtuu kohta. Siitä Susa sai idean, että heillä on paukkupistooli kotona, et eiköhän totuteta Rosa paukkuihin. Joo, tuumasin. Sopii mulle enemmän kuin hyvin.

Niinpä tänään mentiin Kaitaan koululle treenailemaan ensin TOKOa. Teemaksi otin keskittymiskyvyn harjaannuttamisen. Se kun on myös hukassa. Ensin ihan vain katsekkontaktia sekä peukaloon koskettamista. Sitten muutama liiketreeni harhautuskäskyillä ja takaisin tolppaan.

Treenit päättyivät siihen, että Roope ja Leevi makoilivat samassa tolpassa, minä menin Rosan kanssa parkkialueen perälle ja Susa pyssyn kanssa toiseen päähän. Siinä sitten hetken leikin Rosan kanssa nameilla ja hain katsekontaktia. PAM! Rosa jähmettyi ja tuijotti eteensä. Hieno, tyttö! Ihana, tyttö! Nakkia suuhun, raikuvia kehuja ja selän hierontaa. Rosa rentoutui ja innostui leikkimään. Vielä toinen pamaus ja sama juttu. Pamauksen jälkeen meni hetken, ennen kuin Rosa rentoutui ja alkoi taas leikkimään kanssani. Hyvä Rosa!

Roope ei ollut koko touhusta moksiskaan, vaan möllötteli Leevin kanssa tolpassa ja katseli maailman menoa. Leevi taas pieniä ääniä päästeli paukun kuultuaan. Kun Leevi pääsi tolpasta, lähti se heti hakemaan sitä ammuttua lintua, joka ihan varmasti oli tippunut johonkin lähelle. Leevi etsi ja etsi, mutta sen oli loppujen lopuksi tyydyttävä dummyyn.

Jos jonain päivänä Rosasta tulisi paukkuvarma koira, niin ehkä menisin Rosan kanssa taipparitestiin, ehkä... Ja jos Roopen kanssa treenaan dummya pyssyn kanssa, niin ehkä Roopesta tulee yhtä taitava linnun hakija kuin Leevi on =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti