Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Uuden vuoden kujeet

Uuden vuoden kunniaksi teimme viime agi treeneissä ykköstason radan. Jos kyseessä olisi ollut todellinen kisa, olisi molemmat koirat saaneet hylyn. Kokonaisesti katsottuna rata meni mielestäni hyvin ja selvisimme maaliin ilman pahempia kommelluksia. Edelleen on keppien suorittaminen heikkoa sekä esteeltä esteelle, joka on hieman vasemmalle tai oikealle sijoitettu. Melkein joka kerta Roope pyöri jaloissa tai Rosa katosi näkyvistä, jos oli hieman vaikeampi kohta. Emmi sanoikin aika osuvasti, että vika on useimmiten minussa. Seison koiran edessä enkä anna sen suorittaa rauhassa estettä. Samaa mieltä Roopekin oli. Ehkä heitä on uskominen... Vaikka peiliin katsominen onkin vaikeaa ;).

Päätin, että ensi huhtikuuhun mennessä osaan tehdä koirien kanssa:
  • Kepit. Ne menevät jo aika hyvin ja olen mielestäni aika hyvin oivaltanut, että minunkin pitää liikkua reippaasti eteenpäin, eikä vain seistä jököttää ja tarkistaa jokaisen kepin kohdalla, että meniköhän se oikein. Viimeksi huomasin, että koirat meni upeasti kepit, kun houkuttelin niitä nakilla ja juoksin reippaasti keppien päästä päähän pidellen nakkia kädessäni.
  • 2on2off. Roope ja Rosa menee yleensä unelman kevyesti puomin ja A:n. Joskus saattaa käydä niin, että tassut eivät osukaan kosketusalustaan, vaan hyppäävät liian aikaisin pois esteeltä. Olenkin alkanut harjoitella tätä olkkarin sohvaa apuna käyttäen. Yhden illan treenin jälkeen Roope oppi tietämään, mitä sana vänta tarkoittaa. Rosa vasta hiffasi, että tassut tulisi laskea maahan samalla kun pylly jää sohvalle...
  • Kehon liikkuminen. On huomattavasti helpompaa liirailla, kun jalat pitää hieman koukussa, selän suorana tai hieman eteenpäin ojennettuna ja ohjaava käsi 45 asteen kulmassa sivulla. Jotta saan kehon pysymään tässä asennossa, on minun venyteltävä joka ilta iltalenkin jälkeen.
  • Keskittymiskyky. Varsinkin Rosa tarvitsee vahvistusta keskittymiskyvyn kasvattamiseen. Huomasin eilen illalla, että sellainen pieni muodollisuus kuin vapaa käsky oli unohtunut opettaa. Sen merkitys vahvistuu samalla, kun alamme harjoittaa keskittymiskykyä.
                                 
Lopuksi jäätiedote:
Tilanne on erittäin huono jäälenkkien kannalta. Jäätynyttä meren pintaa voi vain kaukaa ihailla, mutta sinne ei ole menemistä. Lunta on noin puolen metrin verran ja sen alla on heikko jää.

Korjaus edelliseen. Kävin tänään jälleen tutustumassa jään tilanteeseen. Nyt sinne oli ilmestynyt ison kulkuneuvon jättämiä jälkiä sekä paljon hiihtolatuja meren poikki sinne tänne. Jonkin matkaa uskalsin jäällä kävellä, mutta aika pian käännyin takaisin rantaan päin. Sen verran pelotti yksin olo pimeässä ;).

Paikalliset asukkaat tiesivät kertoa, että lähistöllä asuu kalastaja, joka vie talvella verkot veteen. Kalastaja on nähty liikkuvan jäällä ja se on varma merkki siitä, että jää kestää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti