Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

maanantai 17. lokakuuta 2011

Tolppien taakse ja vaihto

Mikäs sen mukavampaa, kuin maanantaina tulla töistä väsyneenä, lähteä koirien kanssa tunniksi metsään, syödä ja kellahtaa koirien kanssa sohvalle päikkäreille. Herätessäni TV:stä tuli jokin ohjelma, mitä jäin tuijottamaan ja kun päätin lähteä ulos, alkoikin Hienosti hihnassa -ohjelma, missä kerrottiin naksuttimen avulla kouluttamisesta. Pakkohan se oli vielä katsoa, kun eilen sain nuottia siitä, että olen palkannut koiria väärässä kohtaa, siksi tapahtuu taantuminen koulutuksessa. Ohjelman jälkeen muistui mieleen Rosan ohituskoulutus naksuttimen avulla viime keväältä ja päätin pakata broileripullia taskuun ja lähteä ulos tolppien, pallon ja naksun kanssa.

Läheisen koulun pihan olivatkin valloittaneet koriksen pelaajat ja skeittaajat. "Hmmm... Rosan kanssa tolppatreenistä ei siis tule mitään. Mutta jospa ääniin totuttamis treeni onnistuisi...?" Tuumasta toimeen ja Roope parkkiksen lämpötolppaan kiinni ja Rosan kanssa lähestyin pelaajia. Aluksi Rosa katseli häntä koipien välissä pelaajia, mutta kun aloin naksutella ja antaa palkkaa häiriöön katsomisesta, Rosa innostui ja pääsimme jopa pelaajien lähettyville ja takaisin Roopen luokse. Namit vain olivat huvinneet, joten varsinainen suunniteltu treeni piti suunnitella uusiksi.

Koska en luottanut siihen, että Rosa olisi yhteistyökykyinen, otin Roopen tolpasta ja laitoin Rosan tilalle. Roopelle oli vielä lauantaina aivan  mahdotonta älytä kiertää tolpan taakse, joten naksuttelin sille samallalailla kuin Rosalle eilen. Kun takajalat liikkuivat, tuli palkka. Ei sille kovinkaan montaa kertaa tarvinnut naksuttaa, kun se tajusi homman nimen. Onneksi, sillä broileripullia ei taskussa ollut enää kuin muutama. Vaihdoin pullat palloon ja otin riskin siirtymällä taaksepäin metrin verran. Roopelle ei tehnyt heikkoakaan siirtyä viereltäni tolpan taakse ja naksautin heti, kun se oli tolpan takana aivan sen keskikohdalla. Kolme samanlaista lähetystä ja seuraavaksi mukaan seiso!-käsky. Käskyn kuullessaan Roope seisahti jaloilleen kuin patsas. Taas kolme samanlaista harjoitusta seis!- käskyn kera ja kaikki kolme käskyä meni nappiin. YES! Kyllä pallolla on ihmeellinen voima.

Hetken mietin Rosan kanssa, että miten se suhtautuu siihen, että namit ovat vaihtuneet palloon. Entä miten se suhtautuu takana kuuluvaan pumps, pumps ääneen.Pian kuitenkin huomasin, että Rosa enemmänkin rentoutui ja oli innostuneempi kuin koskaan. Kaikki meni nappiin. Tolpan takana kierto, tolpalta toiselle siirtyminen, tolpalle lähettäminen, niin oikealta kuin vasemmalta eri paikoista... Kaikki, mitä keksinkin treenata naksuttimella ja pallolla, meni täydellisesti nappiin =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti