Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Jumeja ja palloja

Selkävammaisten talouteen alkaa vihdoin kuulua hyvää. Itse sain tietää, että vasemman jalan toimimattomuus sekä alaselän kivut johtuvat niska/hartiaseudun jännittyneisyydestä. Eli niska/hartiaseudun rentoutusharjoituksia tuli tehdä ja aloitinkin heti lötköttelyn pilatesputkella. Jo heti kahden harjoituskerran jälkeen alkoi jalat ja selkä pelittää.

Viime viikonlopulta jäi mieltä kaivertamaan omistajan laiskuus koiraa kohtaan, jos ei harrastavaa koiraa viedä fyssarille. Niinpä sain soitettua Rosalle hieronta-ajan ja Roopelle fyssarinajan. Rosa pääsi heti hierontaan, mutta Roope saa hoitoa vasta kesäkuussa.

Harvoin tulee vietettyä aikaa Rosan kanssa kahdestaan, siksi ehkä oli mahtava fiilis kun hyvinvointikeskuksen aulassa odottelimme vuoroamme. Rosa katseli mun sylissä ikkunasta ulos ja teki liikelaskentaa. Kuka meni fillarilla, kuka autolla ohi. Rosa oli täysin rentoutunut ja ikkunan lumoissa, eikä ollenkaan ollut moksiskaan tulevasta, vaikka samoissa tiloissa työskentelee eläinlääkärit. 20 minuutin odottelun jälkeen oli meidän vuoro.

Heti Rosan askelista ilmeni, että oikea kylki on jumissa. Sen askelväli oikealla puolella oli lyhyt ja peitsaamisen tapainen. Koska Rosaa ei pöydällä ole hoidettu, niin hieroja istahti lattialle ja alkoi hommiin. Hieronnan liikkeet eivät olleetkaan puristusmaista, vaan pikemminkin sivelyä, jossa käden liike oli ulkokaaresta sisäänpäin muutaman millin verran kerrallaan. Rosan keho oli niin jumissa, että minkäänlaista isompaa liikettä ei olisi voinut käyttää. Rosa ei kipujen vuoksi rentoutunut koko sinä aikana mitä sisällä oltiin, mutta mulla alkoi jo 10 minuutin jälkeen silmät vaipua kiinni. Jotta pysyin hereillä, oli pakko ruveta höpöttelemään niitä näitä. Ja tulihan lähes kahden tunnin aikana höpöteltyä vaikka mitä.

Kotitehtäväksi sain hierontaohjeet sekä syvien lihasten harjoittamis ohjeet. Jos Rosa ei ala voida paremmin, tulisi mun viedä se uudestaan käsittelyyn kahden viikon kuluttua ja jos sekään ei auta, niin sitten olisi kuvattava selkä. Hieronta multa on kokonaan unohtunut, mutta syviä lihaksia ollaan harjoiteltu senkin edestä. Tassuja on kuivattu sisälle tullessa oikein huolellisesti, eikä kummaltakaan tasapaino petä. Ollaan treenattu peruuttamista, vaahtomuovipatja odottaa terassilla naminpiilotusleikkiä varten yms.

Kaikista eniten ihmettelin sitä, kun eilen venytin Vapun ohjeiden mukaisesti Roopen lavanseutua, kuului nikamista naks ja sen jälkeen Roope on tuntunut vapautuneemmalta ja iloisemmalta.

Enpä olisi aikaisemmin uskonut, et Rosan hyppimisestä sohvalle ja tyynyjen potkimisesta lattialle voisi antaa nautintoa, tai Roopen sohvalle hyppäämisestä. Siitä innostuneena vein koirat aamulla uimaan, vaikka ne onkin vielä saikulla ja niiden kanssa pitäisi tehdä vain kevyitä metsälenkkejä;
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti