Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

maanantai 19. marraskuuta 2012

Hartiat soikoon

Kolmen sairaslomapäivän jälkeen on hyvä palata arkeen, rauhallisesti. Koska hartiat ovat aivan sökönä liiallisesta istumisesta ja makaamisesta, päätin ottaa juoksuvyön käyttöön ja tehdä koirien kanssa lenkit niin, että käteni ovat vapaat ja heiluvat reippaasti kävelyn tahdissa edestakaisin. Toiveena olisi saada veri kiertämään hartioissa.

Mutta kun jokin kehon osa on työttömänä, on sille keksittävä työtä. Niinpä alitajunta teki tepposet ja huomasin jossain vaiheessa lenkkiä kutsuvani Rosaa nimeltä luokseni ja palkkaavani sen siitä. Rosa tuli, mutta ei ottanut namia. Vasta lenkin loppupuolella se suostui ottamaan muutaman. Sille oli paljon tärkeämpää se, että se sai pitää etupaikkaa ja johtaa koko laumaa eteenpäin. Tämä harjoitus tapahtui ilman häiriötekijöitä. Halusin vain tehdä kontaktiharjoituksia lenkin yhteydessä.

Roope, joka on aina valmis namille, tuli heti luokseni, kun kutsuin Rosaa. Ensimmäisellä lenkillä pysähdyin joka kerta palkatessani, koska samalla yritin Rosallekin tunkea namia. Toisella lenkillä jo luovutin Rosan kohdalla namin syöttämisen suhteen ja tungin niitä Roopelle, tällä kertaa vauhdissa samalla, kun se käveli vieressäni. Ja edelleen harjoitusta tehtiin ilman häiriötekijöitä.

Tänään tapahtui jotain ihmeellistä. Iltalenkillä tuli muutama koira vastaan ja joka kerta kutsuin Roopea namille. Kun Rosa otti katsekontaktin vastaantulevaan koiraan, kehuin sitä ja näin pääsimme ohi. Muutaman ohituksen jälkeen Rosa oli valmis ottamaan namia. Oujee. Kaverikateus on tehnyt tehtävänsä ja olen saanut kontaktin Rosaan lievissä häiriötilanteissa. Aikaisemminhan Rosa on kyllä kulkenut nätisti ohitettavan koiran ohi, mutta ei ole kyennyt ottamaan minuun kontaktia, saati sitten syömään namia. Toivo isomman häiriön kohtaamisesta alkoi nousta pintaan, mutta vanhasta viisastuneena en vaadi sitä Rosalta vielä, vaan jatkan tätä helpompaa ohitustreeniä vielä jonkin aikaa. Vasta sitten, kun pystymme ohittamaan monta pientä häiriötä niin, että Rosa ottaa kontaktin pyydettäessä ja suostuu ottamaan siitä palkan, voin nostaa panoksia ja etsiä haasteellisempia reittejä. Siitä olen kuitenkin varma, että tällä kertaa hinkkaamiseen ei mene kuukausia, Niin lupaavilta meidän lenkit nykyään näyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti