Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

torstai 8. syyskuuta 2011

Vesiäiset Pornaisissa

Nyt se on tapahtunut. Olemme kokeilleet rally-tokoa! Minä kun olen aina ajatellut, että se ei oikeastaan ole mikään laji, kun vertaa TOKOon, mutta tulipa huomattua, että rallittelu on tuhat kertaa mielekkäämpää.

Viime sunnuntaina Pornaisissa vietettiin Espanjanvesikoiraharrastajien kesäpäivää, jonne Roopekin oli tervetullut.


Päivä alkoi yhteisellä tutustumisella ja olin todella hämmästynyt, kun näin Rosankin siellä juoksentelevan ja tekevän tuttavuutta muiden koirien kanssa. Alussa oli pientä hiipimistä ja epävarmuutta havaittavissa, mutta lopulta rentoutuminen voitti ja estot hävisi.


Nuorin osallistuja taisi olla 12 viikkoa vanha perronarttu


Se sopeutui oikein hyvin joukkoon, vaikka meno olikin välillä aika hurjaa...Rally-Tokon saloihin meidät opasti erittäin mukava kouluttaja, Pia Kytölä, joka oli jo omien koirien kanssa päässyt kokeilemaan kisaamista.

Aluksi saimme teoriaopetusta tunnin verran, tämän jälkeen tutustuimme opastetauluihin parkkipaikalla ja sen jälkeen harjoittelimme annettuja tehtäviä koirien kanssa. Se ei ollutkaan ihan helppoa lähteä kylmiltään kiertämään koiran ympäri, kun sitä ei aikaisemmin ollut harjoitellut. Siitä huolimatta sisulla ja vain kerran harjoitelleena, lähdimme kokeilemaan möllikisa osuutta. Ensin oli Rosan vuoro...

Välillä tuntui, että Rosaa kiinnosti enemmän metsien hajut kuin yhdessä minun kanssani tekeminen. Välillä taas tuntui siltä, että Rosa suorastaan rakasti tekemistä kanssani...
Roope oli cool oma ittensä. Teki kaiken mitä pyysin, eikä kertaakaan ollut kiinnostunut kenestäkään muusta kuin minusta....

Lopputuloksena Rosa sai 84 pistettä. Aika moneen kohtaan tuli huomautus "vino, remmi kireä, hihnaohjausta"... Roopen tulospaperi oli täysin siisti, vain yksi huomautus vinosta asennosta ja pojoja tuli 99. Tällä pistemäärällä Roope sijoittui ensimmäiseksi, voitti kumisen neitiankan, siilin näköisen herkun ja hampaanpesuluun. Hampaanpesuluu annettiin Rosalle armopalkintona ja Roope itse sai pitää ihanan vihreän siilin.

Innostuin ralleilusta niin paljon, että jo suunnittelin kaverin kanssa yhteisiä treenejä. Hänen mielestään rally-tokoon siirtyvät tokossa epäonnistuneet ja varmasti tämä pitää paikkansa. Onhan se lajina paljon hauskempaa eikä niin kauhean tiukkapipoista puuhastelua =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti