Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Muden pallopoika, osa II

Haku-kurssin toinen päivä käynnistyi kankeasti. Roope retkotti sohvalla, eikä tehnyt elettäkään mennäkseen aamupissalle. Sain houkuteltua sen terassille ja siitä ampaisi takaisin sohvalle. Ei auttanut muu, kuin vetäistä se ulos. Roope katseli ensin unisena maisemia, löntysteli lähimmälle puulle, pissasi ja pinkaisi takaisin sisälle. "Tästä se on hyvä treenipäivä aloittaa" -mietin. Mutta siinä vaiheessa, kun pakkasin treenikassia kasaan, alkoi Roopellakin olla toinen kello äänessä. Niinpä lähdettiin matkaan suuntana Kivistö, 7.15 aamulla.

Tällä kertaa Roopen vuoronumero oli 2. Tarkoituksena oli ensin pitkät hakumatkat, joista sen pitäisi tuoda mulle pallo palkaksi. Kolmas maali olisi piilossa, lähellä keskiviivaa ja maalimiehen tehtävänä olisi antaa Roopelle rulla pallon sijaan. Ensimmäinen lähtö lähti vasemmalle, suoraan treenikaverin namipurkille. Sain kuin sainkin houkuteltua Roopen takaisin ja uusi lähtö, namikupille. Tämän jälkeen namikuppi poistettiin meidän lähettyviltä, otin Roopen viereeni ja ääniavun jälkeen usutin Roopen etsintä matkalle. Se ampaisi matkaan, lähti kohti maalimiestä ja tuli pallo suussa takaisin. Tämän jälkeen laitoin Roopen kiinni ja kuiskasin, "missä?". Roope ampaisi uudestaan matkaan ja minä juosta kömysin narun jatkeena perässä. Ekalla kierroksella Roope sai oitis maalimieheltä namilta.

Toisella kierroksella lähtö oli ampuva, vaikka katse olikin hieman vasemmalle suuntautuva. Kohta Roope tuli takaisin pallo suussa ja lähdettiin yhdessä katsomaan, mihin maalimies oli piiloutunut. Roope ohjasi mut hienosti pusikkoon, missä oletin maalimiehen olevan. Perille päästyäni huomasin maalin olevan tyhjä. "Perkele, tuli ohari" -kerkesin miettiä, kun Roope kiskaisi narusta ja jatkoi matkaa. Maalimies olikin mennyt reilusti piiloon pusikkoon, mitä en ensin huomannut. Tällä kertaa Roope ei heti saanutkaan namia, vaan vetäisin hieman remmistä Roopea takaisin ja vasta sitten päästin maalimiehen luokse syömään namia.

Kolmannella kierroksella piilo oli aivan keskilinjan läheisyydessä. Nyt Roope ei saisikaan palloa, vaan sen pitäisi ottaa rulla suuhun. Roope teki lähdöt suoraan piilolle ja vain takapää näkyi, kun kerjäsi palloa maalimieheltä. Roope oli ensin ollut sitä mieltä, et ei rullaa, vaan namia. Kun ei se saanut periksi, se otti rullan suuhun ja sen verran tuli esille, että kaikki näkivät rullan olevan sen suussa. Tässä vaiheessa mun pokka petti ja kiljuin onnesta, vaikka mun pitäisi olla ihan hiljaa. Yes!- ajatteli Roope ja luuli saavansa namit. Vähään aikaan ei näkynyt kuin heiluva häntä, mut sitten se lähti piilosta tulemaan luokseni rulla suussa. YES!!!!! Ihan mieletön fiilis. Mutta taisi maalimieskin olla tyytyväinen, kun oli saanut pidettyä päänsä ja Roope oli lopulta suostunut ottamaan rullan häneltä.

Jatkosuunnitelma tälle lajille on, että harjoittelemme rullaa sisällä. Vaatteita heitellään lattialle ja rulla laitetaan niiden päälle. Roope tuo ensin rullan ja sen jälkeen mennään yhdessä katsomaan, missä ne vaatteet oli. Sitten vain heitän namit vaatteiden päälle. Kun tämä onnistuu sisällä, mennään omalle kentälle, sitten lenkkimetsään. Tavoitteeni on, että ennenkuin tämä vuosi loppuu, Roope tekee kaiken tämän ilman ääniapuja vieraan ihmisen kanssa vieraassa metsässä. Saas nähdä, kuinka tässä käy =).

Ihqu Roope... =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti