Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

lauantai 8. syyskuuta 2012

Villityksiä ja palkkoja

Roope on tullut siihen ikään, että sillä on alkanut 50 villitys. Se on alkanut astua narttuja ja uroksia puistossa, se katoaa metsässä peurojen jäljille ja irtaantuu musta. Sen käytös on muutenkin muuttunut tämän kesän aikana ihan oudoksi. Tätä ihmetellessäni ääneen, mulle naurettiin ja kerrottiin tästä villityksestä. Eli ei sen vakavampaa. Mua kehotettiin ostamaan prätkä, millä Roope kulkisi treeneihin, pitäisi hommata sille nuorempi narttu ja ostaa lomaosakkeita Espanjasta. No, antaa nyt olla vaan... ;). Yritän vanhoilla eväillä elää herran kanssa sovinnolla ja toivoa, että oireilu katoaisi mahdollisimman pian =).

Tänä aamuna piilotin salaa pallon taskuihin metsälenkkiä varten. Sen avulla aikoinaan sain Roopen kulkemaan metsässä kanssani, joten toivoin sen auttavan myös nyt. Ja auttoihan se. Ensimmäisen kerran Roopen kadotessa metsän uumeniin, otin pallon esille ja aloin heittelemään sitä Rosalle. Ei menny kuin yksi sadasosa sekunti, kun Roope ilmaantui piilostaan luoksemme etsimään palloa. Ei siis ole sattumaa, että otan Roopelle tuleviin haku treeneihin palkaksi pallon.

Hartolassa tutustuimme ensimmäisen kerran haku treeneihin. Koska mulla ei ollut lihapullia matkassa, valitsin sille palkaksi pallon. Vaikka Roope rakastaa palloa, oli se aika varovainen etsinnässä, sillä nyt pallon hajuihin eksyi myös vieraan ihmisen haju. Ensimmäisellä haku kierroksella käskin Roopea "menemään" pallon perään. Moka.Tähän astihan olen metsässä käyttänyt käskyä "etsi". Toisella kierroksella muistin tämän kehotuksen ja nyt alkoi Roopekin intoutua vähän etsinnästä. Ensi viikonloppuna meillä Roopen kanssa onkin rankka viikonloppu, sillä näin vasta-alkajana menemme kaksi päivää kestävälle  haku kurssille.Saas nähdä, kuinka käy. Ainakin olen oppinut sen, että palkkana on pallo ja käskynä etsi. Siitä on hyvä aloittaa... ;)

Tulevaa koitosta silmällä pitäen kaivoin Hartolan muistiinpanot ja sieltä löytyikin aika osuva kohta: Koiran metsästyskäyttäytymisen mallit: etsiminen, tuijotus, vaaniminen, takaa.ajo, tarttumispurenta, tappopurenta, paloittelu ja syöminen. Tämähän selittää monta asiaa:

Roope tappaa kaiken mitä sille antaa yllä mainituilla tavoilla. Onneksi kiekot on nyt koettu vaarattomaksi saaliiksi, jonka kanssa leikitään. Enää Roope ei niitä revi ja pure hengiltä, vaan pitelee niitä varovasti suussaan. Toisin kuin Rosa, jonka tappovietti kiekkoja kohtaan heräsi viime keskiviikkona ja päätti, että ne täytyy ehdottomasti saada hengiltä. Se repi ja raastoi koko sielunsa voimalla ja naama loisti kuin Naantalin aurinko. Postissa on tulossa kuusi uutta kiekkoa, mutta luulen, että niitä heitetään vain Roopelle. Rosa saa ne vasta sitten käyttöön, kun ymmärtää, että sitä saalista ei tapeta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti