Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

lauantai 15. syyskuuta 2012

Muden pallopoika, osa I

Kouluttajana: Tiina Paavola

Hakuviikonlopun ensimmäinen osa on ohi. Huomenna jatkuu, uusilla suunnitelmilla.

Meitä oli 8 treenaajaa, toiset parempia, toiset vähemmän parempia ja toiset vihreitä. Meidät oli yhden harjoituskerran myötä nostettu vähemmän parempia sarjaan. Treenit aloittivat prot, joten meidän vuoronumeroksi tuli 4.

Pienen alkupohdinnan jälkeen tulimme kouluttajan kanssa siihen tulokseen, että maalimiehet leikkivät kahdella pallolla koiran kanssa niin kauan, että ilmaannun paikalle. Roope oli asiasta eri mieltä. Sen mielestä pallo kuuluu viedä mudelle ja saada namipalkkaa. Syy, miksi näin ei voi tehdä, on yksinkertaisesti niin, että ohjaaja on passiivinen eikä leiki koiran kanssa. Vain ja ainoastaan maalimiehellä saa olla hauskaa koiran kanssa, jotta se oppisi etsimään ihmisiä metsistä.

Ensimmäisellä kierroksella lähetin Roopen etsimään maalimiestä. Mikä lie aivosolujen kolari tapahtunut, sillä Roope alkoi tehdä pientä ympyrää lähettyvilläni ja etsi palloa. Kahdesti lähetin sen matkaan, tuloksetta. Sitten otettiin ääniapu käyttöön. Johan tuli koiraan vauhtia. Roope lähti kuin ohjus, kuului "maali" ja lähdin perään. En ehtinyt kävellä kuin muutaman metrin piilon suuntaan, kun Roope jo tuli vastaan ja pusikosta kuului iloinen huuto "Roope, tääääällä!". Mammanpoika ei siis halua leikkiä muiden kanssa, ainoastaan mun. Maalimies kyllä heitti pallon Roopelle leikkiäkseen sen kanssa, mutta se olikin ollut Roopelle merkki, että voi lähteä paluu matkalle.

Seuraavalla kierroksella oli toisen maalimiehen vuoro. Nyt jo oppineena otettiin heti ääniapu käyttöön. Roope löysi maalimiehen, kuului kiljaisu ja heti lähdin perään. Olin olevinani tosi nopea, mutta silti Roope oli jo ehtinyt lähteä paluumatkalle. Goutsi kiljaisi, että leikkikää yhdessä koiran kanssa, mutta me tehtiin niin, että maalimies ja minä heiteltiin palloa keskenämme. Kun Roope sai vahingossa pallon kiinni,, vei se sen maalimiehelle, se otti pallon Roopelta ja heitti sen Roopelle. Roope otti kopin ja lähti painelemaan keskiviivalle yksinään.

Kolmannella ja neljännellä kerralla sama juttu, kuin aikaisemmin. Maalimieheltä pallo mudelle. Pienen pohdinnan jälkeen tulimme siihen tulokseen, että seuraavalla kierroksella opetellaan leikkimistä. Kaveri lainaisi narupalloa siihen tarkoitukseen.

Uusintakierroksella tehtiin niin, että maalimies meni vain pienen matkan päähän, lähetin Roopen matkaan ja palkaksi Roope saisi opetella leikkimään maalimiehen kanssa. Turhaan yrittivät, sekä goutsi että maalimies, sillä Roope oli päättänyt, että pallo kuuluu mudelle ja sille se myös viedään. Mitkään vieraat ihmiset ei hänen palloja saa. Aikamme pohdittuamme tilannetta, päätimme, että huomenna treenaamme niin, että maalimies antaa pallon Roopelle, Roope tuo sen mulle ja sen jälkeen etsimme yhdessä maalimiehen ja palkaksi Roope saisi paljon mässyjä. Saas nähdä, toimiiko tämä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti