Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Arkitottis IV

Tänään oli arkitottiksen neljäs kerta. Koulun vanhempainillan vuoksi kolmas kerta jäi väliin, jolloin oli harjoiteltu arkista käyttäytymistä rallitokon keinoin. Onneksi tällekin kerralle oli suunniteltu seitsemän tehtävän rata ja pääsimme myös kokeilemaan rallya. Se tuntui tosi kivalta vaihtelulta ja haluaisinkin tutustua lähemmin, miten koiraa koulutetaan niihin tehtäviin. Se auttaisi varmasti TOKO treenien suunnittelua ja toisi niihin vaihtelua.

Arkitottistreenien haastavin tehtävä oli luoksetulo rivistä. Kaikki koirat (seitsemän kappaletta) laitettiin riviin makuuasentoon, mentiin kauemmas ja sieltä kutsuttiin kaikki koirat samaan aikaan omistajien luokse. Menin tahallani hieman taaemmas kuin muut ja kutsuin Roopea hieman muiden jälkeen. Hienosti se makasi paikoillaan ja tuli luokse vasta kutsuttaessa. Seuraavaksi koirat laitettiin taas riviin makuulle ja tällä kertaa ne kutsuttiin luokse yksitellen. Jälleen Roope tuli luokse vasta kutsuttaessa, vaikka yli puolet koirista lähti heti, kun ensimmäistä koiraa kutsuttiin. Wau, sanoisinko!

Treenien päättyessä, yksi osallistujista heitti haasteen. Olisiko ketään kiinnostunut kaupunki treenistä. Ja minähän olen aina valmis, kun on kyse koirien kanssa treenaamisesta. Mutta sinne menen Rosan kanssa. Roope on aito oikea City koira, eikä se tartte vahvistusta kaupungissa kävelyyn niin paljoa, kuin Rosa.

Kotiin tultaessa tein koiran vaihdoksen, jätin Roopen kotiin ja otin Rosan tilalle. Taskuun laitoin hieman nakin paloja ja sitten mentiin. Tavoitteena lenkille oli rauhallisesti vieressä kulkeminen ja bonuksena saimme muutaman ohitusharjoituksen. Jo heti kulmilla piti Rosaa kutsua luokse, kun se innoissaan lähti nykimään hihnassa. Jatkoin matkaani vasta sitten, kun se tuli luokse. Tätä piti pari kertaa tehdä, ennen kuin se tajusi, että nätistikin voi kulkea. Sitten muutama makuuharjoitus kesken matkan ja paljon riekutusta päälle.

Matkan varrella sattui olemaan lasten leikkipuisto. Kun ketään ei siellä ollut, päätin käyttää tilaisuuttani hyväksi ja tehdä hieman tasapainoharjoitusta. Puistossa oli juuri sopivan levyinen tasapainoa edistävä taso, joka heilui. Rosa meni hienosti sen päälle, vaikka ei nakkia ollutkaan tarjolla. Mutta kun taso alkoi liikkua, Rosa hyppäsi välittömästi alas. Ei kun nakki esiin ja treeni uusiksi. Nakin avulla sainkin Rosan hienosti kulkemaan tason päästä päähän parikin kertaa. YES!

Seuraava haaste löytyikin kulman takaa koirapuistosta. Puistossa oli kaksi koiraa, jotka portilla kyttäsivät meidän ohitusta. Rosan huomatessa koirat, se otti välittömästi tyypillisen hyökkäysasennon ja tuijotti tiiviisti portin takana olevia koiria. Samassa muistin TokoAgin houkutus sirkutuksen ja sen avulla Rosa seurasi minua portin ohi todella nätisti. Viimeisin haaste olikin talomme kulmilla, kun kaksi mopsia haukkua räksytti meille. Sirkutin ja pääsimme ohi ilman nakkia Wau! Taas kerran =).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti