Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Naks, naks, anna nami

Naks, ohi, nami, naks ohi, nami... Tällä alkoi meidän viikko. Olen saanut foorumilta uuden vinkin, miten saisin Rosan ohitukseen malttia. Tarkoituksena olisi saada naksuttimen avulla Rosan huomio itseeni niin, että huomio ei enää olisi ohitettavassa koirassa. Viikon verran olemme tätä harjoitelleet joka ikisen lenkin aikana, mutta edelleen tulee tilanteita, missä Rosa on päättänyt ottaa haasteen vastaan ohikulkevalta koiralta. Siinä ei naksuttimet eikä namit auta. Silloin menen seisomaan Rosan eteen ja yritän estää Rosaa saamasta kontaktia toiseen koiraan.

Harjoittelusta on ollut paljon muutakin hyvää. Esimerkiksi Rosan pelkotilanteissa sen jalat eivät enää vatkaa, vaan sen itseluottamus on kasvanut ja pääsemme hienosti ohi metelöivien tiekoneiden, vierestä kiitävien mopojen sekä viimeisimpänä haasteena kävelimme Ruoholahden alikulkutunnelissa aivan rauhallisesti ilman pelon häivää. Roope on alkanut seurata aivan vierelläni. Se on selvästi rentoutuneempi ja luottaa siihen, että myös me osaamme käyttäytyä.

Viime perjantaina sain apukädet koirille ja pääsin kokeilemaan mölliagia molempien koirien kanssa. Koska mulla oli kaksi koiraa, niin Rosa starttasi numerolla 0 ja Roope numerolla 18. Rosan suoritus oli täydellinen. Se liiteli maksi esteet kuin ne olisi olleet aivan matalia, ilmaa Rosan ja aisan väliin jäi vaikka kuinka paljon. Putkeen sujahtaminen sujui kuin kuuma veitsi voihin ja puomin se tallusteli nätisti alas. Maaliin päästyäni kuulin kommentin, suoritus hylätty kaulaan jätetyn pannan vuoksi. Ihme kyllä, oma mokani ei harmittanut yhtään, vaan olin äärimmäisen onnellinen täydellisesti onnistuneesta suorituksesta. Roopen kanssa oli hieman enemmän tekemistä. Sain juosta sen rinnalla tosissani, niin että vielä tänäänkin jalat ovat hapoilla ja alaselkä tuskissaan. Roopen keskittyminen ei ollut ehkä niitä parhaimpia, joten se pudotti kaksi rimaa sekä puomin alastulo epäonnistui.

Ihanneaika tälle radalle oli 50s. mutta Rosa suoritti sen 30.88 s:ssa. Roopen sijoitus oli 11 ja aika 27.85, aikavirhe -22,15. Tarkoituksena olisi yrittää uudelleen ensi viikolla molempien kanssa, mutta Rosan juoksu alkoi lauantai aamuna, joten mun on tyytyminen pelkästään Roopen seuraan.

Eilen meille muutti uusi asukas, Canon 500d. Sekä Meeri että minä olemme aivan täpinöissä kamerasta. Muutaman testikuvan jälkeen kamera alkoi tuntua tutulta ja loppujen lopuksi kuvia tulikin otettua n. 400. Sumuinen sää ei yhtään haitannut kuvaus intoa, päinvastoin:


2 kommenttia: