Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

maanantai 10. toukokuuta 2010

Haaste 2

Rosan juoksuista johtuen menin maanantain treeniin ainoastaan Roopen kanssa. Kyllä vähän mietitytti, miten muiden urosten treenien käy, kun Roope haiskahtaa juoksuiselle nartulle, mutta hyvinhän se kuitenkin meni. Vasta treenien jälkeen Noki tajusi, että voisikohan toi sittenkin olla tyttökoira, *vink, vink*. Roope ei mitenkään Nokille lämmennyt. Hyvä niin.

Tällä kertaa oli Empun vuoro keksiä treenihaaste. Haasteliike oli avoimen luokan luoksetulo, jossa koiran pitää pysähtyä seisomaan puolessa välissä matkaa. Yleensä Roope onnistuu siinä hyvin, mutta olen aikaisemmin heittänyt palloa alakautta kohti koiraa. Nyt piti yksi pallo heittää poispäin koirasta ja kun koira tulee takaisin pallo suussa, pitää komentaa seiso! Roope vain hölkytti kohti kysyvän näköisenä, että "oliko sulla jotain asiaa?" Grrrr... Onneksi mulla on kaksi viikkoa aikaa treenata tätä liikettä.

Viime keväänä yritin Roopelle opettaa vauhtinoutoa. Siinä koira jätetään istumaan kapulan taakse ja itse pitää kävellä todella kauas koirasta. Sitten komento "hae", ja koira tuo kapulaa. Kun koira tulee kohdalle, otetaan äkkiä lelu taskusta ja koiran pitää vaihta kapula leluun lennosta. Tämä ei mennyt Roopen jakeluun mitenkään päin, mutta jostain syystä tänään se onnistui, melkein vuoden tauon jälkeen.

Treenit päättyivät sittenkin onnellisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti