Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

maanantai 24. toukokuuta 2010

Muna vai kana

Pohdin agilityn ohjaus ongelmaani ääneen työkaverilleni tänään, puoliksi huolestuneena omista aivoistani, puoliksi ihan vain jotain jutellakseni. Siis miksi ihmeessä menen agilityesteeltä toiselle kaaren muodossa? Miksi ihmeessä en kykene juoksemaan pientä matkaa ihan suoraa viivaa????

Rata meni siis näin: puomilta tiukka mutka vasemmalle, este 1, siitä tiukka mutka oikealle, este 2, ja siitä loivasti oikealle renkaaseen, käännös oikealle takaisinpäin esteelle 1 ja 2 ja siitä eteenpäin. Yritin Roopen kanssa mennä este 2 ja siitä renkaalle ainakin viisi kertaa ja joka kerran epäonnistuin. Roope sujahti renkaan välistä, samoin Rosa. Lopulta kouluttaja tuli oikein kädestä pitäen näyttämään, että ei ohjaaja saa mennä kaaressa vaan kuvittele maassa olevan suora viiva. Juokse sitä pitkin.

Tätä siis pohdin ääneen ja työkaverini vain näytti, mihin suuntaan minun kehoni pitäisi olla esteelle tultaessa. Eikä kaarelle meno ole aivojen vaurioitumisen oire. Normaalistihan ohjaajan ja koiran välimatka on n. 1-1,5m, tällä radalla koira juoksee kaaren ja ohjaaja suoraa viivaa, välimatkaa tulisi enemmän. On siis ihan normaalia, että ohjaaja yrittää pitää välimatkan aina samana, silläkin uhalla, että ohjaus surkeasti epäonnistuu.

Ja nämä viisaat sanat lausui ihminen, joka ei kertaakaan ole ohjannut agilityssä koiraa, mutta seurannut vierestä oman koiran pentukurssia ja ohjaajan viisaita neuvoja.

1 kommentti:

  1. valo ja tarkennus kuvissa elämää mutta valotus ei kohdallaan jos on mahdollista ottaa kuvat RAV muodossa niin sä voit aina jälkeen päin korjailla valotusta

    VastaaPoista