Roope ja Rosa

Roope ja Rosa

keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Noutodummy

Yhtenä tavoitteena on ollut noutodummyn haun opettaminen Roopelle ja Rosalle. Dummya ostaessani myytävänä ei ollut kuin suuren suuri, kivikova, oranssinen dummy ja sehän oli sitten ostettava. En hetkeäkään epäillyt, etteikö Roope sitä suuhunsa ottaisi. Rosan kanssa ne ongelmat varmasti tulisi.

Kuukauden verran jaksoin treenata dummyn suuhun ottamista heikoin tuloksin. Roope kyllä otti sen hampaittensa väliin, mutta sylkäsi sen nopeasti pois. Rosa taas, hmmm..., kosketti sitä hampaillaan ja heitti kaaressa pois suusta. Ei oikein hyvältä näyttänyt. Jos Lohjalle fasaanijahtiin mieli, niin olisi ihan pakko keksiä jokin ratkaisu ongelmaan. Tänään töiden jälkeen kävin Forumin Mustissa ja Mirrissä haahuilemassa ja siellähän se ratkaisu oli. Löysin yhdeltä hyllyltä pienten koirien dummyn, joka oli pienen kokoinen ja koostumukseltaan pehmeä.

Illan tullen otin dummyn kassista ja marssin olohuoneeseen koirat perässä ja makkarat kädessä. "No niin, nyt sitten kokeillaan, miten tämä sujuu", tuumin itsekseni. Aloitin treenin ihan normaalisti, niin kuin ennenkin. Olin polvillani Roopen edessä ja sanoin "ota". Se otti sen tukevasti suuhunsa, piteli sitä hetken ja sylkäisi sen lattialle. Hyvä, tämä on huomattavasti parempi suoritus kuin ennen. Muutaman harjoitus kerran jälkeen huomasin, että Roopen edessä kannattaa seisoa ja tarjota dummya. Roope piti sitä jo huomattavasti pidemmän ajan suussa ja tarjosi sen sitten minulle käteen. Lopuksi kokeilin niin, että laitoin dummyn lattialle, otin pari askelta taakse, sanoin "ota" ja komento sivulle. Suoritus meni täydellisesti nappiin, ihan kuin olisimme harjoitelleet liikettä enemmänkin.

Rosan mielestä uusi dummy oli huomattavasti mukavampi kuin entinen. Sen pystyi ottamaan suuhun ja kun heilautti päätään ylöspäin, se lensi hienossa kaaressa lattialle. Junnaamme siis samassa kuin ennenkin. Plääh. Uusi yritys. Tällä kertaa pidin kiinni dummystä, enkä päästänyt irti ollenkaan. Muutaman harjoituksen jälkeen Rosa tajusi, että se ei taida ollakaan heittolelu ja antoi sen minulle nätisti käteen. YES! Edistymme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti